Aktiviteter och stöd

Besök oss på Otto och häng med på våra aktiviteter!

På Mötesplats Otto kan du komma bara för att hänga eller slappna av. Du kan spela Fifa, biljard, läsa, fika och snacka skit. Du kan också komma för att få stöd. Vi erbjuder läxhjälp alla vardagar från kl 16.00. Men det är många som önskar läxhjälp och vi har inte alltid tillräckligt med volontärer. Så va beredd på att få vänta en stund.

Du kan också komma hit om du behöver prata med någon, om något har hänt eller om du mår dåligt. Vi lyssnar gärna och kan ge råd om du vill. Vi kanske också kan tipsa om andra ställen du kan få hjälp på.

Vi har också varje termin olika aktiviteter genom Kul i Malmö-satsningen, såsom matlagning eller olika sport eller idrottsträffar. Kolla in vårt schema eller fråga personalen om vad vi har igång nu.

Vi har också en grupp som träffas och simmar en dag i veckan. När vi kör är beroende på när vi har volontärer och när dom kan.

Vi kan också stötta dig i kontakt med myndigheter eller vården. 

Du kan också komma hit för att kopiera, scanna eller få hjälp med att förstå olika papper och dokument. 

Du kan också komma hit om du vill ha hjälp med att skriva CV, personligt brev eller söka jobb.

Vissa dagar har vi också juridisk rådgivning. Då kommer juristen Cecilia från Svenska Röda Korset. Du måste boka om du vill träffa Cecilia. Kontakta Omid eller Mikaela eller prata med personalen om du vill veta när nästa tillfälle är.

Ibland åker vi också på utflykter eller läger så fråga också personalen om du är sugen på det!

Translate »