Categories
Uncategorized

Behöver du hjälp att ansöka om förlängt uppehållstillstånd av nya gymnasielagen?

 

 

Behöver du hjälp att ansöka om förlängt uppehållstillstånd för gymnasiestudier (nya gymnasielagen)?

Skåne Stadsmission och Ensamkommandes Förbund bjuder in till en informationsträff för dig som har uppehållstillstånd enligt nya gymnasielagen och behöver ansöka om förlängning under hösten. Den kommer hållas tisdagen den 17 september på Mötesplats OTTO klockan 17:00-20:00. Under den tiden kan du komma för att få praktisk hjälp med att göra en förlängningsansökan. Det kommer även finnas en jurist på plats som kan svara på frågor. Om du inte kan komma den här gången kommer det hållas fler träffar under hösten/vintern.

För att vi ska kunna hjälpa dig med en ansökan behöver du ta med dig:

  • brevet från Migrationsverket som påminner dig om att förlänga ditt uppehållstillstånd (om du fått ett sådant). Brevet innehåller en personlig kod.
  • ärendenummer du fått av Migrationsverket. Ärendenumret står i alla beslut du fått från Migrationsverket och på ditt gamla LMA-kort. Om du inte hittar ditt ärendenummer, ta med dig ditt personnummer.
  • information om när ditt tillfälliga uppehållstillstånd går ut. Du kan hitta denna information på ditt Uppehållstillståndskort eller i beslutet/domen där du fick uppehållstillstånd på grund av nya gymnasielagen.
  • din individuella studieplan från den skola du går på nu. Studieplanen måste vara ny. Du kan alltså inte ta med en gammal studieplan.

OBS! Du kan tidigast ansöka om förlängt uppehållstillstånd tre månader innan ditt uppehållstillstånd går ut

 

 

TID: Tisdag den 17 september 2019 klockan 17-20

PLATS: Mötesplats OTTO, Östra Förstadsgatan 27, Malmö

KONTAKT: Anders Roos, anders.roos@skanestadsmission.se, tel: 0766-47 15 35

 

VÄLKOMNA!

 

Translate »