Categories
Glada nyheter

Ny satsning med stöd från Kronprinsess-parets Stiftelse

Vi är otroligt glada över att vi kan annonsera att vi fått stöd av Kronprinsessparets Stiftelse att starta upp vår nya satsning Work It Out.

Målet är att skapa en kontinuerlig och trygg träningsgrupp i kombination med samtalsstöd, för ensamkommande unga i social utsatthet i Skåne.

I vår verksamhet och på Mötesplats Otto i Malmö ser vi dessvärre att en svår social utsatthet bland våra besökare eskalerat de senaste åren, och inte minst det senaste pandemi-året. Vi ser hur psykisk ohälsa, hemlöshet och beroendeproblematik är allt vanligare bland våra unga besökare.

Många unga idag är intresserade av träning, en positiv trend. Det är dock mycket svårt att börja träna för de unga som kommer till våra samtalsgrupper. Oftast finns inte pengarna, och kanske ännu mindre förmågan att initiera och upprätthålla en rutin. Det är ur detta vår önskan om detta projekt har föds.

Med stöd av Kronprinsessparets Stiftelse vill Ensamkommandes förbund i Malmö motverka beroendeproblematik och psykisk ohälsa bland unga i social utsatthet genom att motivera och erbjuda möjligheten till kontinuerlig gruppträning. Vidare vill vi kombinera träningspassen med utbildningar i kost och motion samt motiverande samtal för att skapa engagemang och pepp till att söka behandling, till att gå tillbaka till skola eller arbete samt till en ökad självkänsla och framtidstro.

Projektet ska pågå under 2022 och riktar sig till unga upp till 25 år i eller i risk för att hamna i beroendeproblematik.

Läs mer om Kronprinsessparets Stiftelse och deras viktiga arbetepå deras hemsida: https://www.kronprinsessparetsstiftelse.se/

Translate »