Categories
Uncategorized

Omid Mahmoudis sista tal som ordförande

Hej och välkomna!

Idag är en viktig dag för EF dels för att vi har fyllt 2 år, dels för att vi kommer välja en ny ordförande.
För två år sedan fanns ingen Ensamkommandes Förbund och inga av dessa aktivititer som vi gör nu som också fanns för två år sedan. För ensamkommande ungdomar och framför allt för papperslösa var fanns det ingen som skulle representera dem. Denna grupp av ungdomar är en stor grupp som växer kontinuerligt i vårt samhälle.
Idag är Ensmkommandes Förbund en ganska stark röst för ensamkommande. För två år sedan var vi osäkra om hur vi skulle kunna registrera en förening för ensamkommande överhuvudtaget på grund av brist på kunskap, men idag hjälper vi andra att komma igång och bygga en ny förening. För två år sedan EF hade i princip ingenting, men idag har vi 4 lokalföreningar, några personaler, denna fantastiska lokal, tio tal volontärer och hundra tals medlemmar och stödmedlemmar. Idag samarbetar vi med ca 40 andra organisationer. Det är en stor ära för mig som ordförande som vi har lyckades tillsammans med styrelsen och med våra fantastiska medlemmar och vänner. I två år var jag ordförande och jag har jobbat dygnet runt, jag har prioriterat vikten av Ensamkommandes Förbunds arbete än min utbildning och mitt privata liv bara för att jag visste att Ensamkommandes Förbund behövs. Jag visste och till och med trodde alltid att föreningen måste bli rikstäckande organisation.

För ungefär två år sedan var jag ensam med det hela arbetet, men idag är jag inte ensam längre för det finns aktiva och duktiga medlemmar i föreningen. Ensamkommandes Förbund har gett mig båda glädje, erfarenhet och idag känner jag mig väldigt stark på grund av antalet medlemmar jag har bekantat mig i föreningen, och lika många vänner som jag också lärt känna genom föreningen. Idag är vi rikstackande och har blivit ganska stark, lika stark som ett stort träd som vinden inte kan blåsa bort. Därför vill jag nu lämna över ordförandeskapet till nästa person. Detta är för att jag själv tycker att det räcker för en ordförande att sitta i två år i ordförandeposten. Det är dags nu att en person med ny drivkraft driva organisationen. Jag önskar den nya ordförande lycka till med det stora ansvaret och jag ser fram emot att följa hur EF utvecklas med kraft av det nya ordförandeskapet. Jag ska inte ta er mer tid. Jag säger än en gång att ni alla är värmt välkomna.

 

Translate »